20200926_Kroatie

previous pauseresume next
Kroatië
Tussen Zadar en Split
26/09/20 - 03/10/20
949 euro per persoon

Kroatië is zonder twijfel een van de mooiste zeilgebieden van West-Europa. Met zijn vele idyllische eilandjes voor de uitgestrekte kust is het een droom om met de catamaran van eiland tot eiland te zeilen en in één van de talrijke azuurblauwe baaitjes voor anker te gaan. We overnachten in betoverende lagunes of authentieke haventjes. Wat is er heerlijker dan ‘s ochtends rechtstreeks van je bed de azuurblauwe zee in te duiken en nadien aan boord te klimmen terwijl de geur van verse koffie je tegemoet komt en een heerlijk ontbijt op je wacht?!

Locatie

De haven ligt tussen de luchthaven van Zadar en die van Split. Je kan inschepen vanaf 17u30 op zaterdag.

Verloop van de inscheping en de eerste avond

Na een eerste kennismaking wordt er onmiddellijk voldoende proviand ingeslagen. Na het volladen van de boot, worden de slaapplaatsen verdeeld onder de deelnemers. Er zijn 4 dubbele bedden. Als je alleen inschrijft, dan deel je een kajuit met een van de andere reizigers. De eerste avond blijven we in de haven, en gaan we in een plaatselijk restaurant genieten van een heerlijk diner. Bij de maaltijd stippelen we een leuke route uit. We houden rekening met het weer voor de komende week, en uiteraard met wensen en verwachtingen van de deelnemers. Er zijn alleszins heel wat prachtige bestemmingen onderweg!

Prachtige bestemmingen onderweg

Een ervan is de Blue Lagoon aan het eiland Drvenik Veli. Het is een baai die haar naam niet gestolen heeft! We gaan er voor anker in het azuurblauwe water, bij een heerlijke zonsondergang, en nemen er een duik in het verkwikkende water. We kunnen daar ook met het bijbootje rond de kleine eilandjes varen. Een andere magische bestemming is de “Secret Bay”, tegenover het pittoreske stadje Hvar. We leggen ons er vast aan een drijvende boei, in een idyllische baai, vlak bij een cafeetje op het strand. Peddelend, zwemmend en roeiend gaan we met z'n allen naar het strand om te aperitieven. Split is ook heel erg de moeite waard. Daar is het heerlijk uit eten, aan een heel democratische prijs. We leggen het anker ook nog eens uit in een leuk baaitje, bij Rogoznica. Daar kunnen we nog genieten van het heerlijke water en van een prachtige zonsondergang.

Laatste dag en ontscheping

Vrijdag namiddag zijn we terug in de marina van vertrek. De volgende dag, zaterdagochtend om 8u, dient de boot terug volledig ontruimd te zijn. Je kan met de taxi en/of het openbaar vervoer van daar naar de luchthaven.

Eten

Als we vaak zelf aan boord koken, neem je best een recept mee voor 8 personen. Zo leer je niet enkel nieuwe mensen kennen, maar ook nieuwe gerechten! De kosten voor het eten worden na de reis onderling door de deelnemers afgerekend. Dat is meestal onder de 200 euro per persoon.

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 8
Uiterste inschrijfdatum: 29/08/20
Status: Open

Hoe werkt het? De betaling van het voorschot is je reservering. Van zodra het minimum aantal deelnemers gereserveerd heeft, gaat de reis door! Het restbedrag betaal je één maand op voorhand. Als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is op de uiterste inschrijvingsdatum, gaat de reis niet door en krijg je je voorschotbedrag integraal terugbetaald.

De betaling van het voorschot is je reservering. Van zodra het minimum aantal deelnemers gereserveerd heeft, gaat de reis door! Het restbedrag betaal je één maand op voorhand. Als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is op de uiterste inschrijvingsdatum, gaat de reis niet door en krijg je je voorschotbedrag integraal terugbetaald.
Voorschot: 199,00 € per persoon

Beschikbare plaatsen: 8